Respirația și Inima Respirația și Inima

Insula Amantani este o insulă însuflețită, este inima de piatră a marii oglinzi, lacul Titicaca. În luciul acestei ape își admiră chipul stelele emisferei australe. Legendele locale susțin că întreg universul își contemplă propria reflexie în oglinda netedă a marelui lac. Barca care ne poartă către insulă își leagănă ușor trupul de fibră de sticlă, lăsând cute adânci pe calea de apă. Norii albi sunt atât de aproape de oameni amintind de un legământ vechi de când lumea, de o conexiune profundă între cer și pământ. Ei îmi amintesc că această legătură se face prin noi cei care într-un moment de inspirație am ales să ne confecționăm trupuri și să devenim trupuri. Orizontul este clar, aproape de mâna mea întinsă în semn de respect profund pentru sfericitatea clipei pământene.


Respir în voie, profund, fără niciun efort de atenție. Atenția este parte din respirație, iar respirația este atenție. Fiecare gest pe care îl fac este plin de sens, este o participare directă la actul de a fi, atât de simplu și atât de plin de semnificație. Complet prin el însuși. Impresii la început discrete și vagi încep a prinde contur și a se coagula în forme clare. Undeva mult sub mine, la peste 200 de metri adâncime și la multe mile în față, pe fundul acestui lac, peisajul este spectaculos. Întunericul acoperă abisurile lacului, însă în fiecare particulă de întuneric, în centru, întrevăd o sclipire luminoasă aparent ireală și pe care, iată, o pot percepe. Cu fiecare inspirație lumina se aprinde și scapără cu intensitate. Expirația mea o stinge și întunericul își revendică din nou teritoriul. La fiecare inspirație marea de apă își revelă tainele ascunse privirii, dar nu și simțurilor. La fiecare expirație realitatea se desface precum un acordeon, pare că se disipă în mii de stropi către pretudindeni și se depune precum o pulbere fină, de apă, pe cutele imperceptibile ale marii oglinzi.

 

Respirația este cheia percepției. Respirația este cea care lărgește percepția, cuprinzând gradual tot ceea ce este. Respirația este cea care unește șiragul de perle rotunde, sferice, care reprezintă nivele de percepție a realității, nivele de experiență. Sferă în sferă în sferă. O axă verticală și una orizontală. O mișcare în orice direcție este o deplasare a simțurilor, în interiorul marii sfere. Și este un act de creație, conștient, centrat, expansiv. Este o Respirație a Inimii vii, care reprezintă centrul Universului, același care își contemplă chipul în oglinda marelui lac.

 

Inima de piatră, Amantani, este un centru simțitor, viu și este aidoma inimii din pieptul omului. Pășesc înfiorat pe acest Pământ și am senzația că aici, mai mult ca oriunde altundeva, Cerul îmi învăluie fața și picioarele cu vibrația Lui. Simt cum corpul se înmoaie în plăcere și primește căldura aburindă a Pământului. Se naște o alchimie impresionantă între cele două energii, în corp. Este o Respirație a Inimii. Atunci realizez că eu sunt cel care produc această stare, această alchimie. Insula este o reprezentare exterioară a inimii mele. Și îmi reamintesc că asta este exact ceea ce trăiesc de fiecare dată când practic Respirația Inimii.

 

Bogdan pe Amantani

 

Respirația Inimii este cea mai simplă și cea mai generoasă abordare a Școlii Maestrului Interior, care poate deveni pentru fiecare un stil de viață, prin care ne racordăm la sursa inepuizabilă, la inimă. Este aplicația centrală a Călătoriei Inimii, care pune în centrul preocupărilor sale Practica Respirației Conștiente și a stării de Prezență. Practicând conștiența începem să percepem ceea ce se petrece în corpul nostru, înțelegem treptat care este natura minții și a emoțiilor noastre, a energiei vitale și a felului în care ne-am modelat corpurile. Respirația Inimii poate fi făcută acasă, pe stradă, la serviciu sau la cumpărături. Respirația Inimii este un mod de a respira conștient, de a ne mișca conștient, de a simți și de a trăi conștient.

 

Serile eXperiment de Respirația Inimii au apărut din dorința de a împărtăși această practică cu toți cei aflați pe calea redescoperirii de sine. Reprezintă primul contact cu practica stării de Prezență. Acest contact poate fi aprofundat, desigur, în sesiunile avansate în care Respirația Inimii devine un instrument fabulos de navigare în conștiință. Însă cel mai important aspect al Practicii este alegerea clară de a face din Practica Conștienței un stil de viață, de a o integra în viața de fiecare zi.

 

O prezentare detaliată a Respirației Inimii găsiți aici


Bogdan Grigoraș

citește mai departe
Călătoria inimii - aventura cunoașterii personale
Cartile Maestrului Interior - Elena Francisc
Ne găsiţi pe…
Newsletter
Copyright ©2009-2014 Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Webart Software