Teatrul Vieții

ARTelier BRIZA

Teatrul este Viață. Și Viața este, până la urmă, un teatru în care noi suntem regizorul, scenaristul și actorul principal. Jucăm cele mai diferite roluri, la școală și acasă, cu prietenii și colegii, pe stradă și în parc. Jucăm Entuziasmul și Bucuria, dar și Tristețea și Furia, Creatorul de lucruri, stări și gesturi, dar ne și lăsăm creați de părinți, profesori, televizoare și internet, devenind Creaturi. Totuși, toate rolurile noastre, toate emoțiile și toate gândurile, toate atitudinile și toate gesturile sunt ale unui singur mare Actor, propria noastră Inimă, sufletul nostru, care-și toarnă energia în toate aventurile Vieții. Această energie se numește Atenție. Cu ea creăm Viață!


Vrem o Viață – adică un Teatru – plin de bucurie și de creativitate, plin de felurite invenții și situații. Asta face Teatrul Vieții, la care sunteți invitați cu toți, copii și părinți! Aduce bucurie și expresivitate, dezleagă porțile exprimării, ale gestului, vocii și privirii, înmoaie și curge relațiile cu ceilalți Actori ai acestei lumi, creează povești adevărate și transformă întreaga lume într-o scenă în care noi înșine suntem personajul principal, regizorul și scenaristul. Și toate acestea eliberând din interiorul Inimii energia magică a Atenției, care abia așteaptă să creeze orice realitate am dori să inventăm.


Teatrul Vieții este o poveste în 5 episoade.


În primul vom descoperi Corpul și energiile ascunse înlăuntrul său și și ne vom reaminti cum să le transformăm în gesturi și mișcări pe care le vom încolăci și le vom văluri, le vom înnoda și le vom împrăștia în patru zări. Vom redescoperi respirația, mersul, zborul și nemișcarea și formele, apoi ce minunății putem face cu ele.


În al doilea vom descoperi Vocea. Are puteri speciale! Cu puțină Atenție, poți face cu ea orice. Poate să mângâie sau să lovească, să inunde urechile oricui, să se strecoare în inimi, să ia diferite culori și forme, să ne conducă în dimensiuni pe care nu le putem vedea, să creeze emoții și imagini, cuvinte și cântec. Mama ei este Tăcerea! O vom naște și o vom crește până va deveni un instrument magic.


În al treilea vom reinventa Emoțiile – ce mai herghelie de cai sălbatici! Le vom privi și simți, apoi le vom dresa și vom zbura pe spatele lor. Nu vom mai fugi de ele, nu ne vom mai lupta cu ele, nu le vom mai ascunde. Dimpotrivă, le vom folosi pentru a re-inventa povestea Vieții noastre așa cum vrem noi și pentru a simți într-un fel nou această lume. Să nu uităm – Viața e un Teatru și Teatrul este Viața!


În al patrulea vom crea Personaje. Vom scoate din Inimă toate Personajele interioare și le vom da viață. Le vom pune să joace în povești inventate pe loc. Personaje de toate formele și mărimile. Bătrânelul Războinic, Magicianul de Fum, Cavalerul Fricos, Prințesa Îngândurată… Combinațiile sunt infinite. Le vom scoate la iveală, le vom hrăni cu Atenție, le vom da gesturi și emoții și voci, apoi le vom trimite înapoi de unde au venit.


Povestea. În al cincilea episod, vom deveni culori și vom țese împreună Curcubeul unei povești. Cu cât culorile noastre vor fi mai autentice, cu atât vom fi mai strălucitori. Vom intra în poveste și vom crea Viață, strunindu-ne Atenția, iar Povestea va crește împrejurul nostru. Asta e adevărata Magie iar noi vom fi Magicienii.

Teatrul Vieții este despre a deveni liberi să creăm orice dorim în propria noastră Poveste, fie că suntem Copii, Părinți sau poate părinți și copii în același timp.

 

Înapoi  |  Programul BRIZA  |  ARTelierele BRIZA  |  ARTelier BRIZA: Flori și Culori

 

Vezi Calendarul ARTelierelor BRIZA

 

ARTelierul Teatrul Vieții se adreseză copiilor cu vârsta între 8 și 12 ani.

- 20%! dacă vii la ambele ARTeliere organizate în aceeași zi (Teatrul Vieții & Flori și Culori) sau la 5 ARTeliere consecutive din aceeași categorie (Teatrul Vieții SAU Flori și Culori)!

 

Galerie foto

Ne găsiţi pe…
Newsletter
Copyright ©2009-2021 Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Webart Software